Asukasyhdistykset toimivat- Pääsivu

Tervetuloa sivustolle

Sivustomme käsittelee Suomessa toimivia asukasyhdistyksiä ja niiden toimintaa. Jokainen asukasyhdistys tekee arvokasta työtä alueella asuvien ihmisten asuin- ja ympäristöolojen parantamiseksi. Asukasyhdistykset pureutuvat erilaisiin ongelmiin, jos sellaisia alueella havaitaan ja luovat uutta mukavaa, kuten rakentavat vaikkapa jalkapallokentän tai yhdistykselle oman rantasaunan. Asukasyhdistykset toimivat maalla ja kaupungeissa, joten lähtökohdat toimintaan ovat erilaiset. Maalla luonto tarjoaa paljon erilaisia virikkeitä toimintaan ja kaupungissa taas pureudutaan kaupunkilaiselämän tuomiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin. Alueesta riippumatta imagon nostaminen ei koskaan ole huono idea, sillä lähes jokaisella asuinalueella löytyy paljon parannettavia asioita tai kohteita.

Monille suomalaisille asukasyhdistys on kuin koti, johon menee mielellään. Asukasyhdistykseen jokainen saa tulla omana itsenään, eli juuri sellaisena kuin on luonteeltaan ja ulkoiselta olemukseltaan. Tärkeintä on aito kiinnostus asukasyhdistystoimintaan ja oman asuinalueen kehittämiseen ja tunnetuksi tekemiseen. Asukasyhdistykset tekevät monenlaista mukavaa, kuten saattavat harjoittaa tiedotus- ja koulutustoimintaa ja monenlaista harrastustoimintaa.

Mukavaa toimintaa paikallisessa asukasyhdistyksessä

Asukasyhdistykset nimeävät keskuudestaan henkilöitä erilaisiin tehtäviin vastaamaan erilaisista asioista, kuten esimerkiksi asioimaan paikallisten kunnan viranomaisten kanssa, perustamaan yhdistykselle erilaisia ryhmiä, kuten ympäristöryhmä ja edustamaan yhdistystä paikallismedioissa.

Asukasyhdistyksen toimintasuunnitelman avulla yhdistys parantaa alueella asuvien henkilöiden osallistumista tärkeisiin oman alueensa asioihin.Toimintasuunnitelmassa voidaan ottaa kantaa muun muassa oman alueen liikenneturvallisuuden parantamiseen, seniori-ikäisten turvallisuutta edistäviin asioihin, eri ikäisten ja erityisesti nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen sekä vaikkapa terveyspalvelujen saatavuuden parantamiseen omalla asuinalueella. Tutustu mielenkiintoiseen aiheeseen blogissamme. Jokainen kaipaa yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä. Asukasyhdistysten tiloissa voidaan toisinaan myös vain parantaa maailmaa jutustelemalla tuttavien ja ystävien kesken.

Kortinpeluu, puukäsityöt, leivonta, askartelu, myyjäiset, bingo, arpajaiset ja kirpputoritoiminta ovat erittäin suosittua puuhaa yhdistyksissä, ja mikä parasta niillä voi rahoittaa yhdistyksen tulevaa toimintaa. Pääasiallinen rahoitus tulee yhdistyksille yleensä jäsen- ja kannatusmaksuista, jonka lisäksi voi hakea avustusta omalta asuinkunnalta. Yhdistykset voivat myös työllistää henkilöitä tietyksi ajaksi, kuten vaikkapa 6-12 kuukaudeksi kerrallaan. Lisää tietoa löytyy blogistamme, verkosta ja lisäksi oman alueen Te-toimistosta.

Kiinnostuitko yhdistystoiminnasta? Lähde rohkeasti mukaan oman asuinalueesi mukavaan ja monipuoliseen asukasyhdistystoimintaan.