Tapahtumat

Asukasyhdistyksen vuosikokous maanantaina 16.4.

Munkkisaari-Hernesaari-seura ry:n vuosikokous pidetään maanantaina 16.4. klo 17.30 Helsingin Diakonissalaitoksen Munkkisaaren
toimipisteessä (Munkkisaarenkatu 16). Tilaisuuden alussa yksikönjohtaja Jaana Pajunen kertoo toimipisteessä tehtävästä kidutettujen kuntoutustoiminnasta.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräisten asioiden lisäksi sääntömuutosehdotus, jossa ehdotetaan yhdistyksen nimen muuttamista Hernesaari-seura ry:ksi, toiminnantarkastajien määrän vähentämistä yhteen sekä muutoksia vuosikokouksen ajankohtaan ja vuosikokouspapereiden toimittamiseen liittyen.

Tilajärjestelyjen vuoksi toivotaan ilmoittautumista etukäteen seuran sihteerille Niko Lipsaselle:
+358452342613 (tekstiviesti tai WhatsApp) tai niko.lipsanen@iki.fi
Ilmoittautumiset sunnuntaihin 15.4. mennessä.

» Ei kommentteja

Siivouspäivä taas lauantaina 27.5.

Kirppis-kahvila ravintolapäivänä

Viime lauantaina ravintolapäivän yhteydessä alkanut kirppistely jatkuu tänä lauantaina, kun siivouspäivänä on se varsinainen kirppistelypäivä. Jos olet tulossa myymään, niin ilmoita oma myyntipisteesi siivouspäivän kartalle.

» Ei kommentteja

Ravintolapäivä jälleen lauantaina 20.5.

Hodareita Ravintolapäivänä

Ravintolapäivä on jälleen lauantaina 20.5.2017. Munkkisaaressa ja Eiranrannassa on silloin tapahtumaa kahvittelu-, kirppistely ja street food -meiningillä. Kannattaa tulla paikalle katsomaan, mitä on tarjolla, tai pystyttää oma ravintola- tai kirppiskoju (jos teet oman ravintolan, ilmoita se kartalle Ravintolapäivän sivujen kautta).

Kirppistelyä jatketaan myös lauantaina 27.5., jolloin on siivouspäivä.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Katujen kevätpesut käynnissä, muista siirtää autosi

Hernesaarenkatu

Katujen kevätpesut ovat käynnissä Etelä-Helsingissä (katso 00150-alueen pesutiedot). Jos sinulla on auto, jota pysäköit kadunvarressa, niin muista siirtää se pesupäivänä pois. Näin vältyt siirtomaksulta.

Hernesaarenkatu pestään perjantaina 21.4. Siirtokehotus on voimassa klo 17–23 välillä.

Maanantaina 24.4. pesuvuorossa ovat seuraavat kadut: Hernesaarenranta, Eiranranta, Munkkisaarenkatu, Laivakatu, Henry Fordin katu, Merisatamanranta, Hernematalankatu ja Hylkeenpyytäjänkatu sekä Hietalahdenranta Bulevardilta Nosturille.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Valenzuela Solarin maalauksia Weekend Galleryssä

Georges Valenzuela Solari

Chileläisen taidemaalarin Georges Valenzuela Solarin värikkäitä maalauksia on nyt esillä Weekend Galleryssä. Avajaiset ovat tänään tiistaina 6.9. klo 17–20.

Näyttely on auki loppuviikon eli sunnuntaihin 11.9. saakka. Galleria on avoinna keskiviikosta perjantaihin klo 12–18 ja lauantaina ja sunnuntaina klo 12–16. Weekend Gallery sijaitsee osoitteessa Munkkisaarenkatu 14.

» Ei kommentteja

Melutiedote Summerburst-tapahtumaan 11.6. liittyen

Hernesaaren Ranta ja Live Nation tiedottavat:

Järjestämme 11.06.2016 Summerburst-festivaalin osoitteessa Hernesaarenranta 6. Tapahtumasta saattaa aiheutua poikkeavaa meteliä lähialueilla Kaivopuistossa, Eiranrannassa, sekä Lauttasaaren ja Jätkäsaaren itäosissa. Musiikkia soitetaan klo 14.00–00.00 välisenä aikana. Äänentoistolaitteita tullaan testaamaan 10.6 klo 15.00-21.00 ja 11.6 klo 8.00–14.00.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Liikenneasiaa ja vuosikokous tiistaina 15.3.

Betaniatalolla (Perämiehenkatu 13) puhutaan Hernesaaren liikenneasioiden tulevaisuudennäkymistä tiistaina 15.3. klo 17.30. Aiheesta alustaa liikenneinsinööri Sanna Ranki Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto ja paikalla on sieltä myös Hernesaaren kaava-arkkitehti Jari Huhtaniemi.

Munkkisaari-Hernesaari-seura ry:n vuosikokous pidetään samassa paikassa tilaisuuden jälkeen noin klo 18.30 alkaen. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Yhdistyksen jäsenmaksun voi halutessaan suorittaa kokouksen jälkeen käteisellä. Jäsenmaksun suuruus päätetään kokouksessa (vuonna 2015 se oli 10 euroa, kannatusjäseniltä 50 euroa).

Tervetuloa! Kahvi- ja teetarjoilu.

» Ei kommentteja

Eläinmaalauksia Weekend Galleryssa

Maalaus / Louise Charles-Saarikoski

Taiteilija Louise Charles-Saarikoski pitää näyttelyn Weekend Galleryssä keskiviikosta keskiviikkoon 18.–25. marraskuuta. Charles-Saarikosken maalausten aiheena ovat eläimet: niin kotieläimet, villieläimet kuin karjakin.

Näyttely on avoinna joka päivä klo 14–18 ja erikseen sovittaessa myös muina aikoina. Weekend Gallery sijaitsee osoitteessa Munkkisaarenkatu 14 B.

» Ei kommentteja

Hernesaaren osayleiskaavaa esitellään to 12.11.

Hernesaaren osayleiskaava, luonnos 2015
Lataa pdf-tiedostona.

Arkkitehti Jari Huhtaniemi Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastosta esittelee Hernesaaren osayleiskaavan uutta luonnosta Jätkäsaaren infokeskuksessa torstaina 12.11. klo 17.00. Infokeskus sijaitsee Huutokonttorissa osoitteessa Tyynenmerenkatu 1. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki Etelä-Helsingin asukkaat.

Tilaisuuden järjestää Eteläiset kaupunginosat ry, joka pitää samassa yhteydessä myös syyskokouksensa.

» Yksi kommentti

Siivouspäivä lauantaina 23.5. – Muheira mukana

Siivouspäivän logo

Siivouspäivä on jälleen lauantaina 23.5. Koko kaupunki muuttuu silloin suureksi kirppikseksi.

Munkkisaari-Hernesaari-seura on päivässä mukana ja pystyttää pöydän Luostaripuistoon Hernesaarenkadun ja Telakkakadun kulmaan. Tule ostoksille, vaihtamaan kuulumisia alueen asioista tai vaikka itsekin myymään vanhoja tavaroitasi!

Pidämme myyntipöytää puiston kulmalla klo 12–15. Jos pystytät viereen oman pöytäsi, merkitse sekin Siivouspäivän sivujen karttaan, kunhan sellainen sinne tulee. Mitä enemmän pöhinää kulmilla on, sitä paremmin kävijät löytävät paikalle.

» Ei kommentteja

Munkkisaari-Hernesaari-seuran vuosikokous ti 24.3.

Munkkisaari-Hernesaari-seura ry:n vuosikokous pidetään Betaniatalossa (Perämiehenkatu 13) tiistaina 24. maaliskuuta klo 18.00. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Kokouksen jälkeen keskustelua alueen ajankohtaisista asioista (liikenne, turvallisuus, siisteys ym. asukkaita kiinnostavat asiat). Tule kertomaan, mihin asioihin seuran pitäisi sinun mielestäsi tänä vuonna puuttua.

Kokouksessa voi maksaa seuran jäsenmaksun käteisellä. Jäsenmaksun suuruus päätetään kokouksessa (viime vuonna 10 euroa).

Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

» Ei kommentteja

Weekend Galleryssä veistos- ja maalausnäyttely

Weekend Gallery näyttely 2014

Weekend Gallery avaa taas ovensa muutamaksi päiväksi näyttelyä varten. Esillä on sekä maalauksia että veistoksia. Tällä kertaa esillä on pääasiassa pienempikokoisia veistoksia italialaisesta marmorista.

Galleria sijaitsee osoitteessa Munkkisaarenkatu 14 B, ja näyttely on avoinna perjantaista sunnuntaihin 28.–30. marraskuuta (perjantaina klo 17–21, lauantaina ja sunnuntaina klo 15–19).

» Ei kommentteja

Ylipormestarin asukasilta torstaina 13.11.

Ylipormestarin asukasilta to 13.11.

Torstaina 13.11.2014 klo 18.30–20.30 järjestetään ylipormestarin asukasilta Helsingin normaalilyseossa (Ratakatu 6 B, käynti pihan/Merimiehenkadun puolelta).

Illan aiheena ovat Eiran, Hernesaaren, Kaartinkaupungin, Kaivopuiston, Munkkisaaren, Punavuoren ja Ullanlinnan ajankohtaiset asiat. Kaupungin asiantuntijat vastaavat asukkaiden kysymyksiin.

Tilaisuuden järjestää Helsingin kaupunki yhdessä alueen asukasyhdistysten (Munkkisaari-Hernesaari-seura, Pro Eira, Punavuoriseura ja Eteläiset kaupunginosat ry) kanssa.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Yhteistyökokous arkiturvallisuudesta to 30.10.

Asukastalo Betaniassa (Perämiehenkatu 13) järjestetään yhteistyökokous liittyen Punavuoren alueella asuvien ja asioivien arkiturvallisuuteen. Kokous on torstaina 30.10. klo 15.00–17.00.

Mukana keskustelussa on lähipoliisiin, sosiaali- ja terveysviraston aluetyön yksikön, Helsingin Diakonissalaitoksen Munkkisaaren huumetoimintakeskuksen edustus sekä tietysti alueen asukkaita ja toimijoita. Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki, joita asia kosketuttaa tai mietityttää.

Yhteistyökokouksen kutsuu kokoon sosiaaliohjaaja Elina Pentikäinen. Ilmoita osallistumisestasi hänelle puhelimitse (09 310 73728) tai sähköpostilla (elina.pentikainen@hel.fi).

Kuvassa on Helsingin Diakonissalaitoksen logo Munkkisaarenkadulla.

» Ei kommentteja

Mitä haluat kysyä ylipormestarilta?

Etelä-Helsingissä järjestetään ylipormestarin asukasilta torstaina 13. marraskuuta. Asukasillassa Helsingin ylipormestari Jussi Pajunen ja muut kaupungin virkamiehet vastaavat etelähelsinkiläisiä mietityttäviin asioihin.

Mitä sinä haluaisit kysyä ylipormestarilta? Voit jättää kysymyksen kommenttina tähän artikkeliin tai lähettää sen sähköpostilla Munkkisaari-Hernesaari-seura ry:n puheenjohtajalle Niko Lipsaselle (sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@muheira.fi). Ennakkokysymyksiä kerätään torstaihin 9.10. saakka.

Asukasillan paikka ja tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

» Ei kommentteja

Soitinpuisto Eiranrantaan ja Hernesaareen

Osana Helsingin juhlaviikkojen soiva kaupunki -teemaa Etelä-Helsingin rannoille tulee tuulessa soiva soitinpuisto. Soitinpuisto on koettavisa Café Caruselin ja Hernesaaren kärjen välisellä ranta-alueella taiteiden yöstä 22.8. sunnuntaihin 25.8. asti.

Soitinpuisto muodostuu ranskalaisen säveltäjän Pierre Sauvageot’n sadoista Harmonic Fields -teosta varten suunnitelluista suurikokoisista soittimista. Ne humisevat, kilkattavat ja ujeltavat, ja muodostavat yhdessä tuulen kanssa rannalle konsertin.

Kaupunkilaiset voivat tuoda myös omia soittimia kaupunkilaisten soitinpuistoon. Niitä pääsee rakentelemaan teemapajoissa Café Caruselissa tiistaina ja keskiviikkona klo 17–20 tai torstaina klo 15–18. Soitinpuiston avajaiset ovat torstaina 22.8. klo 15.

» Yksi kommentti

Suuret purjelaivat ja Telakkaranta-näyttely

Tall Ships Race 2013, Hietalahti

Suurten purjelaivojen Tall Ships Races -tapahtuma alkaa huomenna keskiviikkona 17.7. ja kestää lauantaihin. Osa laivoista on jo tullut perille Hietalahteen. Tapahtuma-alue yltää Jätkäsaaresta Sillilaiturin kautta Hietalahdentorille ja edelleen Telakkarantaan. Osa laituripaikoista on telakan alueella.

Alueen asukkaita kiinnostaa varmasti myös Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston ja Skanskan pystyttämä Telakkaranta: historia ja tulevaisuus -näyttely. Se on avoinna Tall Ships Races -tapahtuman yhteydessä päivittäin klo 10–17.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Muheira mukana Siivouspäivässä lauantaina 25.5.

Siivouspäivän logo

Päivitys: Muheiran osallistuminen Siivouspäivään on jouduttu perumaan. Siivouspäivä on kuitenkin ympäri kaupunkia ja myös Hernesaarenkadulle on tulossa ainakin yksi muun tahon pöytä, ehkä enemmänkin.

Siivouspäivä, eli päivä jolloin kuka tahansa voi perustaa kadulle tai puistoon kirpputorin, on taas lauantaina 25. toukokuuta. Munkkisaari-Hernesaari-seura on mukana omana pöydällään Hernesaarenkadun ja Telakkakadun kulmassa klo 11–15.

Samoille kulmille on ilmoittautunut myös Kirsin ja Olivian kirppis. Lisääkin mahtuu: mitä enemmän myyjiä on paikalla, sitä enemmän saamme paikalle kirpputoritunnelmaa.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Ravintolapäivä jälleen lauantaina 18.5.

Ravintola Vihreä Kana, Hernesaarenkatu

Hernesaari on jälleen hyvin edustettuna lauantaisessa ravintolapäivässä. Tähän mennessä alueelle on ilmoittautunut jo kolme pop up -ravintolaa.

Aikaisemmilta ravintolapäiviltä tuttu thairavintola Vihreä Kana tarjoaa nimikkoruokaansa vihreää currykanaa ja muita thaiherkkuja Luostaripuistossa Hernesaarenkadun varrella.

Kaksi muuta ravintolaa ovat uusia tulokkaita. Tapaspicnic tarjoilee tapaslajitelmia ja vastapaistettuja churroja Eiranrannan nurmikoilla. Wurst & Co.:n listalla Telakkakadulla on kotitekoista tuoremakkaraa Saksan malliin.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Weekend Galleryssä on näyttely pe–su 22.–24.3.

Eila Leonoff, Weekend Gallery

Weekend Gallery on pieni ateljee ja taidegalleria Munkkisaarenkadulla. Normaalisti se toimii työtilana, mutta noin pari kertaa vuodessa galleria avaa ovensa lyhyitä, viikonlopun kestäviä näyttelyitä varten. Seuraava tällainen näyttely on perjantaista sunnuntaihin 22.–24. maaliskuuta.

Näyttelyn nimi on yksinkertaisesti ja lyhyesti ”Paintings”. Esillä on galleriassa työskentelevän taiteilijan Eila Leonoffin maalaamia tauluja.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

MUHEIRA.FI