Seura

Asukasyhdistys on nyt nimeltään Hernesaari-seura ry

Länsisataman kaupunginosan Hernesaaren osa-alueella toimiva asukasyhdistys on muuttanut nimensä alueen nykyiseen nimeen mukautuen Hernesaari-seura ry:ksi. Seuran aiempi nimi oli Munkkisaari-Hernesaari-Seura ry ja osa-alueen nimi oli aiemmin Munkkisaari.

Muutos tehtiin yhdistyksen vuosikokouksessa 16.4.2018. Samalla valittiin uusi hallitus, joka on sittemmin myös järjestäytynyt. Seuran puheenjohtaja vuonna 2018 on Niko Lipsanen, varapuheenjohtaja Aapo Rauhio, sihteeri Tuomas Rinne ja rahastonhoitaja Jari Nikkilä. Muita hallituksen jäseniä ovat Nina Hultkranz ja Pia Mantere.

» Ei kommentteja

Asukasyhdistyksen vuosikokous maanantaina 16.4.

Munkkisaari-Hernesaari-seura ry:n vuosikokous pidetään maanantaina 16.4. klo 17.30 Helsingin Diakonissalaitoksen Munkkisaaren
toimipisteessä (Munkkisaarenkatu 16). Tilaisuuden alussa yksikönjohtaja Jaana Pajunen kertoo toimipisteessä tehtävästä kidutettujen kuntoutustoiminnasta.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräisten asioiden lisäksi sääntömuutosehdotus, jossa ehdotetaan yhdistyksen nimen muuttamista Hernesaari-seura ry:ksi, toiminnantarkastajien määrän vähentämistä yhteen sekä muutoksia vuosikokouksen ajankohtaan ja vuosikokouspapereiden toimittamiseen liittyen.

Tilajärjestelyjen vuoksi toivotaan ilmoittautumista etukäteen seuran sihteerille Niko Lipsaselle:
+358452342613 (tekstiviesti tai WhatsApp) tai niko.lipsanen@iki.fi
Ilmoittautumiset sunnuntaihin 15.4. mennessä.

» Ei kommentteja

Liity Munkkisaari-Hernesaari-seuran jäseneksi!

Liittymällä Munkkisaari-Hernesaari-seura ry:n jäseneksi tuet seuran työtä alueen asukkaiden hyväksi (mm. näiden kotisivujen ylläpitoa).

Seuran jäseneksi voi liittyä maksamalla jäsenmaksun seuran tilille Nordeaan:

FI68 1014 3000 1387 31

Vuonna 2017 jäsenmaksun suuruus on 10 euroa. Kirjoita yhteystietosi maksun viestikenttään tai lähetä ne sähköpostilla sihteerille (katso yhteystiedot alempaa).

Taloyhtiöt ja muut yritykset voivat liittyä kannatusjäseneksi maksamalla kannatusjäsenmaksun, joka vuonna 2017 on 50 euroa.

» Ei kommentteja

Asukasyhdistys jätti muistutuksen Hernesaaren osayleiskaavaan

Hernesaaren osayleiskaava

Munkkisaari-Hernesaari ry jätti muistutuksen liittyen Hernesaaren osayleiskaavaan, joka oli nähtävillä maanantaihin 3.4. saakka. Muistutuksessa otettiin kantaa erityisesti liikenteeseen sekä lumenkaatopaikan sijaintiin.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Hernesaaren osayleiskaavaa esitellään tiistaina 28.3.

Hernesaaren osayleiskaava

Hernesaaren osayleiskaava on nyt nähtävillä kaupungintalolla (kuvassa yllä) ja verkossa. Kaavasta voi jättää muistutuksia maanantaihin 3.4.2017 saakka.

Arkkitehti Jari Huhtaniemi kaupunkisuunnitteluvirastosta esittelee kaavaa Betaniatalolla (Perämiehenkatu 13) tiistaina 28.3.2017 klo 17.30 alkaen. Tilaisuuden jälkeen klo 18.30 pidetään Munkkisaari-Hernesaari-seura ry:n sääntömääräinen vuosikokous.

Tervetuloa! Kahvitarjoilu.

» Ei kommentteja

Hernesaari-esitettä luukutettu alueen talouksiin

Hernesaari-esite

Uutta Hernesaari-esitettä on tässä kuussa jaettu alueen taloihin. Esitettä voi lukea myös verkkoversiona:

http://www.esitteemme.fi/Hernesaari/WebView/

» Ei kommentteja

Vuosikokous ja Hernesaaren kaavoitusasiaa ti 28.3.

Betaniatalo

Munkkisaari-Hernesaari-seura ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään tiistaina 28.3.2017 klo 18.30 asukastalo Betaniassa (Perämiehenkatu 13, kuvassa yllä). Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Ennen kokousta klo 17.30 alkaen arkkitehti Jari Huhtaniemi Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastosta esittelee Hernesaaren kaavatilannetta. Hernesaaren osayleiskaava on tällä hetkellä nähtävillä.

Tervetuloa! Kahvitarjoilu.

» Ei kommentteja

Melukyselyn tulokset: liikenne häiritsee eniten

Munkkisaari-Hernesaari-seura ry toteutti näillä sivuilla kyselyn liittyen siihen, kuinka häiritsevinä hernesaarelaiset kokevat telakan, Hernesaarenrannan ravintoloiden (kesällä) ja liikenteen melun alueellaan. Ylivoimaisesti häiritsevimpänä koettiin liikenne. Telakan melu häiritsi kolmannesta vastaajista. Sen sijaan Hernesaarenrannan ravintoloiden melua ei juurikaan koettu häiritseväksi.

Kyselyyn vastasi 39 vastaajaa, jotka kaikki vastasivat kyselyn kaikkiin osa-alueisiin.

Vastaukset kysymykseen ”Häiritseekö liikenteen melu Hernesaaressa sinua?”
Hernesaaren melukysely 2016: liikenne

Noin puolet vastaajista koki liikenteen melun vähintään vähän häiritsevänä, ja vajaata viidesosaa melu häiritsi paljon. Moottoripyörät, kuorma-autot ja kiihdyttely korostuivat vapaissa vastauksissa. Ylivoimaisesti häiritsevimpänä pidettiin Hylkeenpyytäjänkadun liikennettä, seuraavana Telakkakadun.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Vastaa Hernesaaren melukyselyyn

Meluasiat ovat puhuttaneet tänä vuonna asukkaita Hernesaaressa. Munkkisaari-Hernesaari-seura kerää nyt asukkaiden kokemuksia telakan, Hernesaaranrannan ravintoloiden ja alueen liikenteen melusta. Voit vastata kyselyyn klikkaamalla oheista linkkiä:

https://goo.gl/forms/F0w8hNOSDBH51ITJ2

Kyselyyn voi vastata sunnuntaihin 27.11.2016 saakka. Voit vastata kyselyyn myös siinä tapauksessa, että et ole kuullut melua tai se ei ole häirinnyt sinua. Kyselyyn vastataan nimettömänä. Antamiasi vastauksia saatetaan lainata kyselyn vastauksista tehtävässä koosteessa.

» 3 kommenttia

Liikenneasiaa ja vuosikokous tiistaina 15.3.

Betaniatalolla (Perämiehenkatu 13) puhutaan Hernesaaren liikenneasioiden tulevaisuudennäkymistä tiistaina 15.3. klo 17.30. Aiheesta alustaa liikenneinsinööri Sanna Ranki Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto ja paikalla on sieltä myös Hernesaaren kaava-arkkitehti Jari Huhtaniemi.

Munkkisaari-Hernesaari-seura ry:n vuosikokous pidetään samassa paikassa tilaisuuden jälkeen noin klo 18.30 alkaen. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Yhdistyksen jäsenmaksun voi halutessaan suorittaa kokouksen jälkeen käteisellä. Jäsenmaksun suuruus päätetään kokouksessa (vuonna 2015 se oli 10 euroa, kannatusjäseniltä 50 euroa).

Tervetuloa! Kahvi- ja teetarjoilu.

» Ei kommentteja

Länsiterminaali 2:n peruskivi muurattiin

Länsiterminaali 2, peruskiven muuraus

Helsingin Länsiterminaaliin rakennetaan toinen terminaali helpottamaan kasvavan Tallinnan-liikenteen hoitamista ja lyhentämään kulkumatkoja terminaalista pikalaivoille. Terminaalin 2 peruskivi muurattiin eilen perjantaina 27.11.2015.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Siivouspäivä lauantaina 23.5. – Muheira mukana

Siivouspäivän logo

Siivouspäivä on jälleen lauantaina 23.5. Koko kaupunki muuttuu silloin suureksi kirppikseksi.

Munkkisaari-Hernesaari-seura on päivässä mukana ja pystyttää pöydän Luostaripuistoon Hernesaarenkadun ja Telakkakadun kulmaan. Tule ostoksille, vaihtamaan kuulumisia alueen asioista tai vaikka itsekin myymään vanhoja tavaroitasi!

Pidämme myyntipöytää puiston kulmalla klo 12–15. Jos pystytät viereen oman pöytäsi, merkitse sekin Siivouspäivän sivujen karttaan, kunhan sellainen sinne tulee. Mitä enemmän pöhinää kulmilla on, sitä paremmin kävijät löytävät paikalle.

» Ei kommentteja

Asukasyhdistys toivottaa Hernesaaren ravintolamaailman tervetulleeksi

Hernesaarenranta

Munkkisaari-Hernesaari-seura ry toivottaa Hernesaaren kärkeen tulevan Hernesaaren Ranta -nimellä kutsuttavan ravintola- ja viihdealueen tervetulleeksi. Ranta on ollut vajaakäytöllä ja on hyvä, että sinne saadaan lisää toimintaa.

Kiinteistölautakunnalle jättämässään oikaisuvaatimuksessa seura kuitenkin korostaa, että ranta-alueen siisteydestä on huolehdittava myös varsinaisen vuokra-alueen ulkopuolella ja huomiota on kiinnitettävä myös esimerkiksi siihen, että kävijät mahtuvat Hernesaareen kulkevan bussin 14 kyytiin (se on usein täynnä jo nykyisinkin).

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Munkkisaari-Hernesaari-seuran vuosikokous ti 24.3.

Munkkisaari-Hernesaari-seura ry:n vuosikokous pidetään Betaniatalossa (Perämiehenkatu 13) tiistaina 24. maaliskuuta klo 18.00. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Kokouksen jälkeen keskustelua alueen ajankohtaisista asioista (liikenne, turvallisuus, siisteys ym. asukkaita kiinnostavat asiat). Tule kertomaan, mihin asioihin seuran pitäisi sinun mielestäsi tänä vuonna puuttua.

Kokouksessa voi maksaa seuran jäsenmaksun käteisellä. Jäsenmaksun suuruus päätetään kokouksessa (viime vuonna 10 euroa).

Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

» Ei kommentteja

Ylipormestarin asukasilta torstaina 13.11.

Ylipormestarin asukasilta to 13.11.

Torstaina 13.11.2014 klo 18.30–20.30 järjestetään ylipormestarin asukasilta Helsingin normaalilyseossa (Ratakatu 6 B, käynti pihan/Merimiehenkadun puolelta).

Illan aiheena ovat Eiran, Hernesaaren, Kaartinkaupungin, Kaivopuiston, Munkkisaaren, Punavuoren ja Ullanlinnan ajankohtaiset asiat. Kaupungin asiantuntijat vastaavat asukkaiden kysymyksiin.

Tilaisuuden järjestää Helsingin kaupunki yhdessä alueen asukasyhdistysten (Munkkisaari-Hernesaari-seura, Pro Eira, Punavuoriseura ja Eteläiset kaupunginosat ry) kanssa.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Liity Muheiraan!

Liity nyt Munkkisaaren, Eiranrannan ja Hernesaaren asukasyhdistyksen Munkkisaari-Hernesaari-seura ry:n jäseneksi. Jäsenmaksu 2014 on henkilöjäseniltä vain 10 euroa.

Jäsenmaksut ovat seuran ainoa tulonlähde. Niillä maksetaan muun muassa näiden kotisivujen ylläpito sekä seuran juoksevat kulut. Maksamalla jäsenmaksun teet mahdolliseksi seuran vaikuttamis- ja tiedotustyön alueen asioihin liittyen.

Voit maksaa jäsenmaksun seuran pankkitilille (Nordea):

Munkkisaari-Hernesaari-Seura ry
FI68 1014 3000 1387 31

Laita maksuun viestiksi ”jäsenmaksu” ja oma nimesi, jotta tiedämme, keneltä jäsenmaksu on tullut.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Asukasyhdistyksen vuosikokous tiistaina 1.4. klo 18

Kahvila Jääherne

Munkkisaari-Hernesaari-seura ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään tiistaina 1.4.2014 klo 18.00 Kahvila Jääherneessä, Hernesaaren jäähallissa (Hernematalankatu 6). Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja keskustellaan alueemme asioista.

Tule paikalle kertomaan, mitkä asiat Munkkisaaressa, Hernesaaressa ja Eiranrannassa sinun mielestäsi tarvitsisivat lisää huomiota. Kahvilan antimista voi nauttia omakustanteisesti.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Liity Munkkisaari-Hernesaari-seuran jäseneksi!

Liity nyt Munkkisaaren, Eiranrannan ja Hernesaaren asukasyhdistyksen Munkkisaari-Hernesaari-seura ry:n jäseneksi. Jäsenmaksu 2013 on henkilöjäseniltä vain 10 euroa.

Jäsenmaksut ovat seuran ainoa tulonlähde. Niillä maksetaan muun muassa näiden kotisivujen ylläpito sekä seuran juoksevat kulut. Maksamalla jäsenmaksun teet mahdolliseksi seuran vaikuttamis- ja tiedotustyön alueen asioihin liittyen. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi Hernesaaren ja Telakkarannan kaavoitus sekä Munkkisaarenkadun huumekeskuksen toiminta.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Asukasyhdistyksen vuosikokous ti 19.3. klo 18

Munkkisaari-Hernesaari-seura ry:n vuosikokous pidetään tiistaina 19.3.2013 klo 18.00 Betaniatalossa (Perämiehenkatu 13). Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Kokouksen jälkeen keskustellaan Hernesaaren kaavoituksesta. Keskustelun alustaa Saynur Auer. Kahvitarjoilu.

Jos et ole vielä yhdistyksen jäsen, voit liittyä kokouksen jälkeen maksamalla jäsenmaksun. Jäsenmaksun suuruus päätetään kokouksessa. Tähän asti se on ollut 10 euroa vuodessa henkilöjäseniltä ja 50 euroa kannatusjäseniltä.

Tervetuloa kaikki alueen asukkaat tai muuten Hernesaaren kaavoituksesta kiinnostuneet!

» Ei kommentteja

Liity asukasyhdistyksen jäseneksi!

Liity nyt Munkkisaaren, Eiranrannan ja Hernesaaren asukasyhdistyksen Munkkisaari-Hernesaari-Seura ry:n jäseneksi. Vuosikokous vahvisti jäsenmaksun tälle vuodelle, joka on edelleen yhtä edullinen kuin ennenkin: 10 euroa henkilöjäseniltä.

Jäsenmaksutulot ovat seuran ainoa tulonlähde. Niillä maksetaan muun muassa näiden kotisivujen ylläpito sekä seuran juoksevat kulut.

Rahaa tarvitaan myös muihin vaikuttamishankkeisiin. Teetimme esimerkiksi yhdessä naapuriyhdistystemme kanssa havainnekuvan Hernesaareen suunnitellusta risteilyaluslaiturista. Kuva havainnollisti sen, kuinka risteilyalukset tukkisivat näkymät Etelä-Helsingin rannoilta Pihlajasaareen suuntaan ja avomerelle.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

MUHEIRA.FI