Munkkisaari

Bussi 17 kulkenee ensi vuonna Eiranrantaan

Bussin 17 uusi reittiehdotus Eiranranta-Karhupuisto

HSL:n liikennöintisuunnitelma 2018–2019 on nyt kommentoitavana. Eteläisen Helsingin joukkoliikenneyhteyksiin kaavaillaan useita muutoksia.

Munkkisaaren ja Eiranrannan asukkaiden yhteyksiin on suunnitelmassa luvassa parannus, kun bussilinjan 17 päätepysäkki on tarkoitus siirtää Salmisaaresta Eiranrantaan. Toisesta päästään linjaa jatkettaisiin Hakaniemestä Kallion Karhupuistoon. Yhteys korvaisi osin aiemmin alueelta poistettua bussilinjaa 16 sekä raitiolinjaa 1A. Linjaa liikennöitäisiin 20 minuutin välein.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Munkkisaarenkadulle kidutettuja ja uusi ravintola

Munkkisaarenkatu 16

Helsingin Diakonissalaitoksen omistamassa kiinteistössä (Munkkisaarenkatu 16), jossa on aikaisemmin ollut mm. huumetoimintakeskus ja ns. liikkuvan väestön hätämajoitusta, on nyt viimeksi aloittanut toimintansa kidutettujen kuntoutuskeskus.

Saman talon katutasokerrosta remontoidaan parhaillaan uuden ravintolan käyttöön. Nikko Food Oy aikoo avata tilassa ravintolan nimeltä Krog 16 vielä marraskuun aikana.

Lue koko artikkeli »

» 4 kommenttia

HDL laajentanut majoitustoimintaa Munkkisaaressa

Helsingin Diakonissalaitoksen logo

Helsingin Diakonissalaitokselta saamamme tiedon mukaan Munkkisaarenkatu 16:n toimipisteessä on tällä hetkellä hätämajoituspaikkoja 85 henkilölle. Kyseessä on päihteetön yöpymistila, joka on avoinna öisin klo 20.30–7.00 välisenä aikana. Yöpyjät ovat olleet pääasiassa Itä-Euroopan ns. liikkuvaa väestöä.

Toiminta on määräaikaista ja jatkuu tämän hetken tietojen mukaan huhtikuun puoleenväliin. HDL päättää toiminnan jatkuvuudesta yhdessä yhteistyökumppaneiden, eli Helsingin kaupungin ja seurakuntayhtymän, kanssa.

Pidempiaikaisemmista suunnitelmista kiinteistön varalle ei ole tietoa.

» Ei kommentteja

Taidekilpailu: sinunko teoksesi sähkökaappiin?

Hernesaarenkatu 17:n talotoimikunta on saanut luvan koristella talon edustalla sijaitsevat kaksi sähkökaappia taiteella. Tätä varten toimikunta on laittanut pystyyn kilpailun, johon saavat osallistua muutkin kuin kyseisen talon asukkaat. Kannattaa kuitenkin kiirehtiä, sillä aikaa ehdotusten jättämiseen on vain tiistaihin 28. helmikuuta asti.

Lähetä luonnos ehdotuksestasi määräpäivään mennessä sähköpostilla osoitteeseen ttk.hernesaarenkatu17@gmail.com tai kirjekuoressa talotoimikunnan puheenjohtajalle (Mikko Eräkangas, Hernesaarenkatu 17 B 50; kuoreen merkintä ”sähkökaapit”). Liitä mukaan yhteystietosi. Jos haluat osallistua nimimerkillä, toimita yhteystietosi talotoimikunnan pj:lle erillisessä suljetussa kuoressa.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Elävöitystä öljysäiliön kupeeseen

Kuviointia öljysäiliön kupeessa

Munkkisaaren varavoimalan öljysäiliön betoniseinään on ilmestynyt sitä hieman elävöittävää kuviointia. Sinisenharmaat värisävyt sointuvat hyvin yhteen vastapäisten telakkahallien kanssa, mutta lienevätkö ne kaikkein piristävin valinta Hernesaarenkadun pysäkillä bussia odottaville? Siitä voi olla mieltä tai toistakin.

Jotkut saattavat muistaa myös kymmenen vuotta sitten kadun toiselle puolelle ripustetun pirteän oranssin katutaideteoksen. Se kärsi ilkivallasta ja lopulta poistettiin. Tämänkertaiset metalliritilät vaikuttavat katukestävämmiltä.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Munkkisaarenkadulla hätämajoitusta liikkuvalle väestölle

Munkkisaarenkatu 16

Helsingin Diakonissalaitoksen kiinteistössä Munkkisaarenkatu 16:ssa tarjotaan tilapäistä hätämajoitusta niin sanotulle liikkuvalle väestölle. Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto on myöntänyt Helsingin Diakonissalaitoksen säätiölle lisäavustuksen hätämajoituksen järjestämistä varten. Diakonissalaitos järjestää toimintaa yhteistyössä Helsingin seurakuntien erityisdiakonian kanssa jaksoittain korkeintaan 21 yötä keskiviikosta 9.11. alkaen. Majoitus on auki yön kerrallaan, iltayhdeksästä aamuseitsemään. Hätämajoituksessa yöpyville tarjotaan tukea ja neuvontaa.

Munkkisaaren suojaa ovat käyttäneet pääasiassa Bulgarian ja Romanian romanit. Yöpyjiä on ollut vajaat 20.

» 6 kommenttia

Valenzuela Solarin maalauksia Weekend Galleryssä

Georges Valenzuela Solari

Chileläisen taidemaalarin Georges Valenzuela Solarin värikkäitä maalauksia on nyt esillä Weekend Galleryssä. Avajaiset ovat tänään tiistaina 6.9. klo 17–20.

Näyttely on auki loppuviikon eli sunnuntaihin 11.9. saakka. Galleria on avoinna keskiviikosta perjantaihin klo 12–18 ja lauantaina ja sunnuntaina klo 12–16. Weekend Gallery sijaitsee osoitteessa Munkkisaarenkatu 14.

» Ei kommentteja

Munkkisaareen majoitetaan pitkäaikaisasunnottomia

HDL Munkkisaarenkatu

Helsingin Diakonissalaitoksen (HDL) kiinteistöön Munkkisaarenkatu 16:ssa majoitetaan vajaat sata pitkäaikaisasunnotonta. Majoitettavat tulevat HDL:n Alppikadun asumisyksiköstä, jossa on aiemmin tänään tapahtunut mittava vesivahinko. Järjestely on väliaikainen, mutta sen pituus ei ole vielä tiedossa.

Alppikadun asumisyksikön henkilökunta siirtyy myös Munkkisaarenkadun kiinteistöön ja työskentelee siellä kolmessa vuorossa. Mukana tulee myös ympäristötyöntekijä, joka liikkuu kadulla ohjaten tarvittaessa kiinteistön asukkaita ja pyrkii ehkäisemään mahdollisia häiriöitä ennalta. Vartioinnista ja turvallisuudesta vastaa Securitas.

» 5 kommenttia

Asukkaat toivottivat ravintoloitsijan tervetulleeksi

The Dockyard Bar & Bistro, Munkkisaari

Hernesaarenkatu 17:n ja lähitalojen entiset ja nykyiset asukkaat järjestivät yllätysjuhlat The Dockyard Bar & Bistro -ravintolassa ja toivottivat ravintoloitsija Masudin tervetulleeksi takaisin Hernesaarenkadulle. The Dockyard Bar & Bistro, aikaisemmilta nimiltään Dei Piselli ja Kebab House, oli poissa korttelista lähes pari vuotta kiinteistössä tehdyn laajan remontin takia.

Tervetuliaisjuhlissa Masudille tuotiin kukkia ja kakkuja. Mutta ennen kaikkea: paikalla oli runsain joukoin ravintolan asiakkaita: niin nykyisiä naapureita kuin niitäkin, jotka remontin alta pari vuotta sitten muuttivat muualle.

» Ei kommentteja

The Dockyard Bar & Bistro sai kyltin

The Dockyard Bar & Bistro

Hernesaarenkatu 17:n ravintotilaan lähiaikoina avattava ravintola on saanut nimekseen The Dockyard Bar & Bistro. Kyltti asennettiin paikalleen tänään. Tila on ollut noin kaksi vuotta tyhjillään VVO:n omistaman talon remonttien vuoksi.

Aikaisemmin samassa tilassa oli ravintola Dei Piselli ja sitä ennen ravintola Kyllin Hyvä. Ravintolayrittäjä on tiettävästi edelleen sama kuin ravintola Dei Pisellin aikaan.

» 2 kommenttia

Hiekkasiiloa täytetään Hernesaarenkadulla

Hernesaarenkatu

Helsingin kantakaupungin hiekoitushiekkoja varastoidaan maanalaisessa siilossa Munkkisaaressa. Siilot täytetään keväällä, ja juuri nyt se on taas käynnissä. Hernesaarenkadulta on osa viistopysäköintipaikoista pois käytöstä 15.–19. helmikuuta hiekkasiilon täytön ajan.

» Yksi kommentti

Eläinmaalauksia Weekend Galleryssa

Maalaus / Louise Charles-Saarikoski

Taiteilija Louise Charles-Saarikoski pitää näyttelyn Weekend Galleryssä keskiviikosta keskiviikkoon 18.–25. marraskuuta. Charles-Saarikosken maalausten aiheena ovat eläimet: niin kotieläimet, villieläimet kuin karjakin.

Näyttely on avoinna joka päivä klo 14–18 ja erikseen sovittaessa myös muina aikoina. Weekend Gallery sijaitsee osoitteessa Munkkisaarenkatu 14 B.

» Ei kommentteja

Jatko auki – nykyinen toiminta Diakonissalaitoksen Munkkisaaren toimipisteessä päättyy

Helsingin Diakonissalaitos, Munkkisaaren toimipiste

Nykyinen toiminta Helsingin Diakonissalaitoksen toimipisteessä Munkkisaarenkatu 16:ssa päättyy tämän vuoden loppuun mennessä. Siitä, mitä tiloihin tulee sen jälkeen, ei vielä ole tietoa.

Munkkisaari-Hernesaari-seuran hallitus vieraili HDL:n Munkkisaaren toimipisteessä eilen keskiviikkona. Meille kerrottiin, että kiinteistö on liian iso niille päihdepalveluille, mitä Diakonissalaitoksella jatkossa on. Kaupungit ostavat päihdepalveluita aiempaa vähemmän ja lisäksi HDL on hävinnyt kilpailutuksen rakennuksessa vielä tällä hetkellä toimivan HIV-positiivisten huumekorvaushoidon järjestämisestä. Kilpailutuksen voitti A-klinikkasäätiö.

Lue koko artikkeli »

» 5 kommenttia

Munkkisaareen pääsee bussilla taas joulukuussa

Bussi 14 siirtyy oheisen kartan mukaiselle poikkeusreitille 27.1. alkaen aina 1.12. asti. Hylkeenpyytäjänkadun ja Munkkisaarenkadun sijaan bussi ajaa Eiranrantaa ja Telakkakatua pitkin. Kampin suuntaan reitiltä jää pois kolme ja Hernesaaren suuntaan kaksi pysäkkiä. Eiranrantaan tulee korvaava pysäkki, mutta Munkkisaaren bussi ohittaa joulukuun alkuun asti pysähtymättä. Lähimmät pysäkit ovat Eiranrannassa ja Tehtaankadulla.

Poikkeusreitin syynä on Hylkeenpyytäjänkadulla käynnissä oleva VVO:n omistaman talon työmaa.

HSL:n uutinen 24.2.15.

» Yksi kommentti

Weekend Galleryssä veistos- ja maalausnäyttely

Weekend Gallery näyttely 2014

Weekend Gallery avaa taas ovensa muutamaksi päiväksi näyttelyä varten. Esillä on sekä maalauksia että veistoksia. Tällä kertaa esillä on pääasiassa pienempikokoisia veistoksia italialaisesta marmorista.

Galleria sijaitsee osoitteessa Munkkisaarenkatu 14 B, ja näyttely on avoinna perjantaista sunnuntaihin 28.–30. marraskuuta (perjantaina klo 17–21, lauantaina ja sunnuntaina klo 15–19).

» Ei kommentteja

As. Oy Kuikka sai luvan kahdelle lisäkerrokselle

Hernesaarenkatu 15, korotus

Kaupunkisuunnittelulautakunta on hyväksynyt Asunto Oy Kuikan hakemuksen korottaa Hernesaarenkatu 15:ssä sijaitsevan asuinrakennuksen kahdella kerroksella samankorkuiseksi viereisten rakennusten kanssa. Lautakunta kuitenkin edellyttää, että jatkosuunnittelussa kehitetään edelleen kadunpuoleisen korotuksen sovittamista rakennuksen arvoihin ja kaupunkikuvaan sekä huolehditaan, että pihanpuoleinen korotus ei heikennä liikaa omien eikä naapureiden pihojen valaistusolosuhteita.

Lue koko artikkeli »

» 2 kommenttia

Öljysäiliöiden pesemisestä meteliä ja hajua

Eiranranta ja Munkkisaaren lämpövoimala

Hylkeenpyytäjänkadulla Eiranrannassa sijaitsevan Munkkisaaren lämpökeskuksen toinen maanalainen öljysäiliö tyhjennetään ja pestään tänä vuonna elokuun ja lokakuun välisenä aikana. Työstä aiheutuu melu- ja hajuhaittoja ympäristöön.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Keltaisten talojen remontit

Hernesaarenkadun pää

Ilta-Sanomat kertoo, että taloyhtiöiden pitkät remontit raastavat asukkaiden ja naapuruston hermoja Helsingissä. Tästä saadaan varmasti kokemusta myös Munkkisaaresssa. Hernesaarenkadun länsipään kaksi keltaista taloa ovat pian molemmat remontissa.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Munkkisaari-kuvia sadan vuoden takaa

Verkon kuivatusta Hernesaarenkadun päässä 1910-luvulla

Helsingin kaupunginmuseo avaa kuva-arkistoaan museoiden, arkistojen ja kirjastojen yhteiseen Finna-aineistopalveluun. Nettilaatuisia kuvia voi sieltä ladata ja myös julkaista palvelun käyttämän Creative Commons -lisenssin ehtojen mukaisesti.

Sivuilta löytyy mm. laajat kokoelmat Signe Branderin ja Ivan Timiriasewin ottamia kuvia 1900-luvun alusta. Niissä on otoksia myös Munkkisaaren ja Hernesaaren kulmilta. Ohessa pari Timiriasewin ottamaa kuvaa.

Lue koko artikkeli »

» Yksi kommentti

Hiekkasiiloon porataan ilmanvaihtokanavaa

Hiekkasiiloon porataan ilmanvaihtokanavaa

Luostaripuiston kallioilla Hernesaarenkadun länsipäässä on käynnissä poraustöiden valmistelu. Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara poraa kallioiden alla sijaitsevaan, keväällä laajennettuun, hiekkasiiloon uutta ilmanvaihtokanavaa. Työ tehdään viikoilla 25 ja 26.

Päivitys: Tämän jälkeen tehdään räjäytys- ja betonointitöitä maan alla. Koko työmaan arvioitu valmistumisaika on lokakuussa 2013.

Lue koko artikkeli »

» Yksi kommentti

MUHEIRA.FI