Eiranranta

Bussi 17 kulkenee ensi vuonna Eiranrantaan

Bussin 17 uusi reittiehdotus Eiranranta-Karhupuisto

HSL:n liikennöintisuunnitelma 2018–2019 on nyt kommentoitavana. Eteläisen Helsingin joukkoliikenneyhteyksiin kaavaillaan useita muutoksia.

Munkkisaaren ja Eiranrannan asukkaiden yhteyksiin on suunnitelmassa luvassa parannus, kun bussilinjan 17 päätepysäkki on tarkoitus siirtää Salmisaaresta Eiranrantaan. Toisesta päästään linjaa jatkettaisiin Hakaniemestä Kallion Karhupuistoon. Yhteys korvaisi osin aiemmin alueelta poistettua bussilinjaa 16 sekä raitiolinjaa 1A. Linjaa liikennöitäisiin 20 minuutin välein.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Kaupunkipyörät tulevat Eiranrantaan

Kaupunkipyöräteline

Helsingin kaupunkipyöräjärjestelmä laajenee tänä kesänä, ja niinpä myös Eiranrannan ja Hylkeenpyytäjänkadun risteykseen on pystytetty nyt uusi kaupunkipyöräteline. Seuraavaksi lähin teline on Sepänkadun ja Tehtaankadun kulmassa. Pyörät niihin tuodaan toukokuussa.

» Ei kommentteja

Hernesaari heräilee kesäkauteen

Birgitta Hernesaari

Kahvila Birgitta Hernesaari on avannut taas ovensa. Viihdekeskittymä Hernesaaren Ranta avautuu vappuaattona 30.4. Hernesaaren Löyly on ollut auki koko talven. Myös Pappagallo-jäätelökioski Eiranrannan hiekkarannan kupeessa on tuotu taas paikoilleen ja avautuu vapun tietämillä.

» Ei kommentteja

Onni ei ole enää Eiranrannassa

Onni, Eiranranta

Rafael Saifulinin Onni-patsas on siirretty pois Pyhän Birgitan puistosta, missä se ehti katsella kohti merta useamman vuoden ajan. Kuuleman mukaan se on myyty Saloon. Patsaan oli alunperin tarkoitus olla paikalla vain vuoden, mutta se jäikin siihen pidemmäksi aikaa. Teos oli taiteilijan omistuksessa. Patsas siirrettiin pois Eiranrannasta keskiviikkona 15. helmikuuta. Oheinen kuva on otettu samana päivänä vähän aiemmin.

» 3 kommenttia

Rock & Beach Fest Eiranrannassa

Rock & Beach Fest 2016, Eiranranta

Rock & Beach Fest 2016 on käynnissä Pyhän Birgitan puistossa Eiranrannassa tänään vielä klo 22 asti. Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja siellä esiintyvät tänään vielä Jarkko Silaste ja Stråle. Eteläranta ja Eana ovat tätä kirjoittaessa ehtineet jo vetää oman osuutensa.

Olisimme kertoneet tilaisuudesta näillä sivuille jo aiemmin, jos vain toimitus olisi huomannut asian ajoissa. Rock & Beach Fest on yksi tämän vuoden Rantakesä yli 130 km -tapahtumista.

» Ei kommentteja

Eiranrannan jäätelökioski avautunut

P1030766.JPG

Eiranrannan hiekkarannan vieressä on uusi jäätelökioski, joka on nyt avannut luukkunsa asiakkaille. Pappagallo-jäätelön ohella kioskilla myydään myös kuumia ja kylmiä juomia.

» Ei kommentteja

Kerro mielipiteesi Hietalahdenrannan, Telakkakadun ja Eiranrannan liikennesuunnitelmasta

Hietalahdenrantaan, Telakkakadulle ja Eiranrantaan laaditaan liikennesuunnitelmaa raitiotien rakentamiseksi. HSL:n laatiman raitioliikenteen linjastosuunnitelman mukaan linjan 6 reitti kulkee tulevaisuudessa Bulevardilta Hietalahdenrannan, Telakkakadun ja Eiranrannan kautta Hernesaareen.

Tutustu suunnitelmaan ja osallistu keskusteluun kaupunkisuunnitteluviraston sivuilla.

Raitiotielle on suunniteltu oma kaistansa katujen keskelle. Pysäkit tulisivat Telakanpuistikon kohdalle ja Hernesaarenkadun risteyksen eteläpuolelle. Lisäksi Bulevardille, Hietalahdentorin laidalle sijoittuisi uusi pysäkki Hernesaaren suunnan raitiovaunuille.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Öljysäiliöiden pesemisestä meteliä ja hajua

Eiranranta ja Munkkisaaren lämpövoimala

Hylkeenpyytäjänkadulla Eiranrannassa sijaitsevan Munkkisaaren lämpökeskuksen toinen maanalainen öljysäiliö tyhjennetään ja pestään tänä vuonna elokuun ja lokakuun välisenä aikana. Työstä aiheutuu melu- ja hajuhaittoja ympäristöön.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Pyhän Birgitan puistoon rakennetaan kahvilaa

Pyhän Birgitan puiston kahvila, havainnekuva

Pyhän Birgitan puistoon, osoitteeseen Hernesaarenranta 2, rakennetaan uutta kioski-kahvilaa. Upeiden merimaisemien ääreen nouseva kahvila koostuu kolmesta toisiinsa kytkeytyvästä rakennuksesta.

Lue koko artikkeli »

» 3 kommenttia

Raitiovaunu 6 ensin Eiranrantaan, sitten Hernesaareen?

Helsingin raitioliikenteen seuraavaa suurta linjastouudistusta suunnitellaan parhaillaan. Se on jo jotakuinkin selvää, että Hernesaareen tulee raitiolinja, joka todennäköisesti olisi linja 6. Reitti kulkisi Bulevardilta Hietalahdentorin kautta Telakkakatua pitkin Eiranrantaan ja siitä edelleen Hernesaareen.

Raitiovaunuyhteys Hernesaareen asti ei kuitenkaan toteudu, ennen kuin alueen rakentaminen muutoinkin pääsee käyntiin. Todennäköisesti siinä menee siis 2020-luvulle asti. Tarkoitus on kuitenkin selvittää, olisiko yhteydelle Eiranrantaan asti tarvetta jo sitä ennen ja löytyykö sen kulmilta tilaa väliaikaiselle kääntöpaikalle.

Suunnitelmia esitellään ja niistä voi antaa palautetta kolmessa asukastilaisuudessa, jotka järjestetään marras-joulukuun vaihteessa:

Lue koko artikkeli »

» 3 kommenttia

Soitinpuisto Eiranrantaan ja Hernesaareen

Osana Helsingin juhlaviikkojen soiva kaupunki -teemaa Etelä-Helsingin rannoille tulee tuulessa soiva soitinpuisto. Soitinpuisto on koettavisa Café Caruselin ja Hernesaaren kärjen välisellä ranta-alueella taiteiden yöstä 22.8. sunnuntaihin 25.8. asti.

Soitinpuisto muodostuu ranskalaisen säveltäjän Pierre Sauvageot’n sadoista Harmonic Fields -teosta varten suunnitelluista suurikokoisista soittimista. Ne humisevat, kilkattavat ja ujeltavat, ja muodostavat yhdessä tuulen kanssa rannalle konsertin.

Kaupunkilaiset voivat tuoda myös omia soittimia kaupunkilaisten soitinpuistoon. Niitä pääsee rakentelemaan teemapajoissa Café Caruselissa tiistaina ja keskiviikkona klo 17–20 tai torstaina klo 15–18. Soitinpuiston avajaiset ovat torstaina 22.8. klo 15.

» Yksi kommentti

Hiekkasiiloon porataan ilmanvaihtokanavaa

Hiekkasiiloon porataan ilmanvaihtokanavaa

Luostaripuiston kallioilla Hernesaarenkadun länsipäässä on käynnissä poraustöiden valmistelu. Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara poraa kallioiden alla sijaitsevaan, keväällä laajennettuun, hiekkasiiloon uutta ilmanvaihtokanavaa. Työ tehdään viikoilla 25 ja 26.

Päivitys: Tämän jälkeen tehdään räjäytys- ja betonointitöitä maan alla. Koko työmaan arvioitu valmistumisaika on lokakuussa 2013.

Lue koko artikkeli »

» Yksi kommentti

Koiran vatsa repesi koirapuiston aidassa

Eiranrannan koirapuiston aita

Rantakallionpuistossa sijaitsevan Eiranrannan (Merisatamanrannan) koirapuistossa on paha toteutusvirhe: koirapuiston aidat on asennettu väärin päin. Piikit, joiden pitäisi osoittaa maata kohti, ovatkin aidan päällä.

Piikit eivät ole teräviä, mutta tylppinäkin ne vahingoittavat aitojen yli loikkivia koiria. Useampikin koira on jo satuttanut niissä itsensä. Pahin onnettomuus tapahtui viime torstaina, kun isojen koirien puolta pienten aitaukseen hyppyä yrittänyt metsästyskoira jäi vatsastaan kiinni aitaan. Koiran isäntä oli onneksi riittävän vahva nostamaan koiran aidalta pois, mutta piikit repivät vatsaan 25 senttiä pitkän haavan. Se piti käydä paikkauttamassa eläinlääkärillä.

Lue koko artikkeli »

» Yksi kommentti

Eiranrannassa kuvattiin mainosta

Mainoskuvausta Eiranrannassa

Luostaripuistossa Eiranrannan talojen vieressä oli yöllä kuvaukset käynnissä. Kysyttäessä kerrottiin, että mainosta kuvattiin. Sen enempää en asiasta saanut selville, mutta kovasti oli valoja ja laitteita Hernesaarenkadun ja Telakkakadun kulmassa.

Kannattaa siis pitää silmät auki, kun katselee lähiaikoina mainoksia. Saattaa vaikka nähdä tuttuja kulmia.

» Ei kommentteja

Merikadun muurille tulossa portaat

Merikadun muuri

Rantakallionpuiston suunnitelmiin on merkitty portaat Merikadulta alas puistoon koirapuiston kulmalle. Puisto on muutoin rakennettu, mutta portaita ei ole näkynyt.

Projektipäällikkö Anne Tanhuanpää vastasi rakennusvirastolle lähettämääni tiedusteluun, että portaat rakennetaan tänä vuonna. Tarkempaa aikataulua hän ei ilmoittanut. Portaiden askelmat on suunniteltu toteutettaviksi luonnonkivipäällysteisinä.

Lue koko artikkeli »

» Yksi kommentti

Helsinkipuisto ylettäisi myös Hernesaareen

Pyhän Birgitan puisto, Eiranranta

Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto valmistelee Helsinkipuiston yleissuunnitelmaa. Suunnittelun tueksi kaupunkilaisilta kysytään, millaiseksi Helsinkipuiston tulisi kehittyä. Virastossa halutaan tietää, mitä uutta Helsinkipuisto voisi tarjota vapaa-ajan viettoon, kulkureittinä tai retkikohteena.

Suunniteltu Helsinkipuisto olisi usean eri osa-alueen muodostama kokonaisuus keskellä Helsinkiä. Se ylettäisi Haltialan pelloilta Vantaanjoen vartta pitkin Vanhankaupunginlahden ja Korkeavuorenselän kautta kantakaupungin etelärannoille ja saaristoon. Myös Eiranrannan ja Hernesaaren ranta-alueet kuuluisivat puistoon. Pituutta puistovyöhykkeellä olisi noin 20 kilometriä.

Lue koko artikkeli »

» Ei kommentteja

Loppukesän värikkäät kukat

Kukkia Rantakallionpuistossa

Rantakallionpuiston viherkaistale koirapuiston ja kävelytien välissä on puhjennut kukkaan. Värikkäät unikot ja muut kukat piristävät koirapuistossa kävijöiden ja muiden ohikulkijoiden päivää.

Lue koko artikkeli »

» 4 kommenttia

Ravintolapäivänä Munkkisaaressa kolme popup-ravintolaa

Ravintolapäivä

Ravintola- ja ruokakulttuuria karnevalisoiva Ravintolapäivä tulee toisen kerran ylihuomenna sunnuntaina 21.8. Ensimmäinen kerta oli toukokuussa, ja päivä oli silloin valtaisa menestys.

Ravintolapäivänä kuka vain voi perustaa ravintolan kotiinsa, kadulle tai puistoon. Tällä kertaa ravintoloita on mukana noin 200. Niistä kolme on Munkkisaaressa: tarjolla on tapaksia, thaikanaa ja hampurilaisia.

Lue koko artikkeli »

» 2 kommenttia

Telakkakadun ja ratakuilun suunnitelmat

Telakkakatu 1/2010

Telakkakadun ja ratakuilun tulevaisuuden suhteen on niin väliaikaisia kuin pysyvämmiksikin tarkoitettuja suunnitelmia. Tilapäiset suunnitelmat on jo valtaosin toteutettukin. Telakkakadun, Munkkisaarenkadun ja Tehtaankadun risteykseen rakennettaviksi päätetyt liikennevalot tosin vielä uupuvat.

Pidemmän tähtäimen suunnitelmissa on vetää Telakkakatu Hietalahdenrannasta Eiranrantaan leveänä kaksiajoväyläisenä bulevardina, jonka keskellä olisivat raitiovaunukiskot. Katu kulkisi tällöin entisen ratakuilun molemmin puolin.

Lue koko artikkeli »

» Yksi kommentti

Diakonissalaitoksen toiminta puhututtaa asukkaita

Lähiympäristön siivoustalkoot

Asukasyhdistyksen vuosikokouksen yhteydessä keskusteltiin myös Helsingin Diakonissalaitoksen Munkkisaaren päiväkeskuksen toiminnasta. Yleisesti ottaen asukkaat ilmaisivat turhautuneisuutensa niihin häiriöihin, joita keskuksen sijaitseminen kaupunginosassamme aiheuttaa.

Yleisin valitusaihe ovat puistoista ja muualta lähiympäristöstä löytyvät käytetyt huumeneulat. Asukkaat kertoivat myös huumeiden käyttäjien uhkaavasta käyttäytymisestä sekä siitä, kuinka he pyrkivät rappuihin ja välillä jopa majoittuvat taloyhtiöiden kellaritiloissa.

Lue koko artikkeli »

» 11 kommenttia

MUHEIRA.FI