Bussi 17 kulkenee ensi vuonna Eiranrantaan

Bussin 17 uusi reittiehdotus Eiranranta-Karhupuisto

HSL:n liikennöintisuunnitelma 2018–2019 on nyt kommentoitavana. Eteläisen Helsingin joukkoliikenneyhteyksiin kaavaillaan useita muutoksia.

Munkkisaaren ja Eiranrannan asukkaiden yhteyksiin on suunnitelmassa luvassa parannus, kun bussilinjan 17 päätepysäkki on tarkoitus siirtää Salmisaaresta Eiranrantaan. Toisesta päästään linjaa jatkettaisiin Hakaniemestä Kallion Karhupuistoon. Yhteys korvaisi osin aiemmin alueelta poistettua bussilinjaa 16 sekä raitiolinjaa 1A. Linjaa liikennöitäisiin 20 minuutin välein.

Linjalta 17 poistuva yhteys Ruoholahteen toteutettaisiin kääntämällä Lauttasaaresta tulevan linjan 21 päätepysäkki Eiraan samalle pysäkille, missä on myös linjan 18 eteläinen päätepysäkki. Tämäkin yhteys kuitenkin kiertää Munkkisaaren ja Eiranrannan sen verran kaukaa, ettei siitä alueen asukkaille suuresti iloa liene.

Sen sijaan raitiolinjan 1 iltaliikennöinnin pidentäminen noin klo 21 saakka syksyllä 2018 olisi muutos, joka varmaan ilahduttaa monia asukkaita näilläkin kulmilla.

Liikennöintisuunnitelmaa voi kommentoida 7.1.2018 saakka HSL:n sivuilla. Suunnitelmassa esitettyjen muutosten on tarkoitus tulla voimaan joko kesäliikenteen alkaessa 18.6. tai syysaikatauluihin siirryttäessä 13.8.2018.

Kirjoita kommentti

MUHEIRA.FI