1. Tutustu uuteen Hernesaari-esitteeseen.
2. Liity Munkkisaari-Hernesaari-seuran jäseneksi (10 euroa).

Asukasyhdistys jätti muistutuksen Hernesaaren osayleiskaavaan

Hernesaaren osayleiskaava

Munkkisaari-Hernesaari ry jätti muistutuksen liittyen Hernesaaren osayleiskaavaan, joka oli nähtävillä maanantaihin 3.4. saakka. Muistutuksessa otettiin kantaa erityisesti liikenteeseen sekä lumenkaatopaikan sijaintiin.

Muistutuksen teksti kokonaisuudessaan:

Hernesaari sijaitsee niemellä, ja on siten liikenteen järjestämisen kannalta haasteellinen sijainti. Jotta Hernesaaren liikenne ei ruuhkauttaisi lähialueen katuverkkoa, on alueen toteutuksessa huomioitava erityisesti laadukkaat joukkoliikenne-, kävely- ja pyöräily-yhteydet.

Liikenneyhteyksien mitoituksessa on huomioitava myös se, että etenkin kesäisin Hernesaaressa käy runsaasti myös muita kaupunkilaisia sekä risteilyturisteja, mikä lisää liikenteen kokonaismäärää. Koko Etelä-Helsingin ranta-alue on myös suosittu hupiajelu- ja kruisailukohde, mikä etenkin mootttoripyörillä tehtynä aiheuttaa runsaasti meteliä. Tähän olisi suunnittelussa varauduttava ennaltaehkäisevästi.

Lumenkaatopaikan sijainti Hernesaaren kärjessä ei ole toimiva, koska paikalle suuntautuva kuorma-autoliikenne aiheuttaa ruuhkaa ja meteliä lähialueiden asuntokaduilla. Lumenkaadon sijaan Etelä-Helsingissä olisikin syytä käyttää liikuteltavia lumensulatusasemia, joissa lumi voidaan sulattaa suoraan viemäriverkkoon.

Kirjoita kommentti

MUHEIRA.FI