Öljysäiliöiden pesemisestä meteliä ja hajua

Eiranranta ja Munkkisaaren lämpövoimala

Hylkeenpyytäjänkadulla Eiranrannassa sijaitsevan Munkkisaaren lämpökeskuksen toinen maanalainen öljysäiliö tyhjennetään ja pestään tänä vuonna elokuun ja lokakuun välisenä aikana. Työstä aiheutuu melu- ja hajuhaittoja ympäristöön.

Munkkisaaren lämpökeskus toimii Helsingin kantakaupungin kaukolämmön huippu- ja varatuotantolaitoksena. Se otetaan käyttöön, kun voimalaitosten lämpöteho ei riitä kattamaan kaukolämmön tarvetta. Keskusta käytetään keskimäärin 230 tuntia vuodessa. Säiliöiden peseminen liittyy muutostöihin, joilla säiliö uudistetaan kevyelle polttoöljylle sopivaksi. Tämä vähentää voimalan ympäristövaikutuksia ja hajuhaittoja jatkossa.

Lisätietoa projektista ja sen etenemisestä saa Helsingin Energian sivuilta.

Öljysäiliöt sijaitsevat Hylkeenpyytäjänkadun varrella kuvan oikeassa alareunassa näkyvän aidatun nurmikkopäällysteisen betonirakenteen alla.

Kirjoita kommentti

MUHEIRA.FI